Over mij

Mijn naam is Mervin Saib.

Rond 1990 ben ik in aanraking gekomen met dit spelletje. Het begon op een 6-foot pooltafel met muntinworp voor twee gulden per potje. Eerst alleen in het weekend, later steeds vaker. Toen ik merkte dat ik steeds beter werd, begon ik met spelen van teamcompetitie en landelijke individuele ranking. Het duurde een paar jaar voordat ik redelijk mee kon draaien in de Nederlandse top-64. Een aantal jaar had ik de ambitie om de beste van de hele wereld te worden, maar ik kwam er al snel achter dat dat er helaas niet in zat 😉
Sinds 2005 ben ik met poolpensioen. Plezier staat op de eerste plaats, winnen is een leuke bijkomstigheid.

Veel nieuwe spelers vroegen me vaak hoe het nou precies zit met bepaalde pool-dingen. Het uitleggen vond ik eigenlijk erg leuk. In 2016 heb ik bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, onder leiding van bondscoach Alex Lely, de cursus poolinstructeur regionaal gedaan. Nu ben ik een gecertificeerde poolinstructeur bij de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond. Sindsdien geef ik pool les aan spelers van allerlei niveau.

Vind je het spelletje leuk? Wil je weten hoe je moet staan, hoe je de keu moet vasthouden, hoe je een bal moet potten? Hoe meer je dit onder de knie krijgt, hoe leuker het spelletje wordt. De basisvaardigheden zijn het belangrijkste. Dit wil ik je graag leren.

Voor informatie over de lessen klik hier.